De Griekse cultuur

 

Welkom bij Sirtaki, waar we de Griekse culinaire tradities eren en een authentieke smaak van Griekenland naar Utrecht brengen. Ons restaurant is niet alleen een plek om heerlijk te eten; het is een viering van de rijke Griekse cultuur die generaties lang heeft geduurd.

Griekenland staat bekend om zijn warme gastvrijheid, prachtige landschappen en boeiende geschiedenis. Deze elementen komen samen in de Griekse keuken, wereldwijd geliefd vanwege zijn eenvoudige, verse ingrediënten en hartige smaken.

 

Bij Sirtaki kun je genieten van klassieke Griekse gerechten zoals moussaka, souvlaki, gyros, tzatziki en nog veel meer. Onze gerechten worden bereid met liefde en vakmanschap, volgens traditionele recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

"Sirtaki" (Συρτάκι) is niet alleen een naam; het is een levendige dansstijl en muziekgenre uit Griekenland. Deze dans werd wereldberoemd door de film "Zorba de Griek" uit 1964. Sirtaki combineert elementen van de traditionele Griekse syrtos-dans met snellere ritmes, waardoor het een vreugdevolle en opzwepende dans is. Bij Sirtaki willen we dezelfde vreugde en opwinding brengen die je voelt tijdens het dansen van sirtaki, maar dan vertaald naar de heerlijke smaken en warme sfeer van ons restaurant.

Waan je even in Griekenland terwijl je geniet van heerlijk eten, omringd door vriendelijke gezichten en een levendige sfeer. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Sirtaki en je mee te nemen op een culinaire reis door Griekenland.

Yasou!